3dots.ro

Fiul lui Michael Douglas, confesiuni: Este copleșitor să fii perceput ca fiind doar fiul cuiva celebru

Fiul lui Michael Douglas, confesiuni: Este copleșitor să fii perceput ca fiind doar fiul cuiva celebru

Cameron Douglas, fiul actorului Michael Douglas şi nepotul star-ului Kirk Douglas, ajuns la venerabila vârstă de 102 ani, vorbește în cartea sa de memorii intitulată ”Long Way Home“ (”Lungul drum căre casă”), despre relaţia dificilă cu tatăl său, dependenţa de droguri şi anii petrecuţi în închisoare.

Într-unul dintre pasaje, Cameron îşi aminteşte cum în cadrul unor fastuoase petreceri organizate de tatăl său, Michael Douglas, îl punea să împartă ţigări cu marijuana celebrităţilor, actor la Hollywood.

”Încă din fragedă copilărie, îmi amintesc cum rulam şi împărţeam jointuri. Tata obişnuia să-mi spună: «Hei, du-i asta unchiului tău», iar eu o făceam. Mi-am dat seama ani mai târziu despre ce era vorba de fapt. (…)

”Pe măsură ce creşteam, mă furişam din casă în casă, căţărându-mă prin balcoane şi văzând mai mult decât trebuia: adulţi frumoşi făcând lucruri de adulţi frumoşi a căror viaţă e plină de vicii şi excese“,  spune Cameron, potrivit Daily Mail.

Tânărul Douglas povestește despre ce a simțit fiind nevoit să crească în umbra apăsătoare a celebrității tatălui și bunicului său.

”Este ciudat să creşti văzându-i pe tatăl şi pe bunicul tău prezenţi în permanenţă pe marile ecrane… Este descurajator să fii perceput ca fiind doar fiul cuiva celebru“, mărturisește Cameron.

El a mai povestit că niciodată nu a avut o relaţie apropiată cu tatăl lui, aşa cum şi-ar fi dorit, Michael Douglas nefiind un părinte prezent în viața sa, mereu plecat la filmări, evenimente sau petreceri.

Mai mult decât atât, tânărul Douglas își amintește cum, într-o vară, Michael a realizat că fiul lui are nevoie de un model masculin, de o figură paternă, aşa că a angajat un bărbat care să se ocupe de această situație în locul lui.

”Mi-a spus într-o zi: «Ce părere ai de el? Pare foarte capabil. Ar putea fi îngrijitorul casei sau ceva de genul acesta». Mama îi vorbea în spaniolă, bărbatul era din El Salvador. Apoi, a venit să locuiască cu noi. Avea grijă de mine din momentul în care mă trezeam şi până mă băgam la culcare“.

Cameron a mai povestit că tatăl-surogat a fost concediat de mama lui, Diandra, după ce fosta soţie a lui Michael Douglas a descoperit că bărbatul era dependent de alcool şi ascundea sub pat mai multe sticle cu vodcă.

Cameron mai aminteşte în biografia sa şi de perioada în care propriul lui tată ajunsese dependent de droguri şi de sex. Michael Douglas a înşelat-o de nenumărate ori pe Diandra, iar cea din urmă i-a dat un ultimatum: ori caută ajutor specializat, ori se desparte de el. În cele din urmă, la sfârşitul anilor ’90, în urma tentativelor eşuate ale actorului de a-şi redresa comportamentul, Michael Douglas şi Diandra au divorţat şi, potrivit spuselor lui Cameron, divorţul a venit ca o eliberare pentru el.

”E trist să-mi amintesc ce s-a întâmplat atunci, dar când părinţii mei mi-au spus că vor divorţa, nu m-a şocat absolut deloc. În fond, am simţit o eliberare“.

Cameron a devenit el însuşi dependent de droguri încă din adolescenţă, iar în 2010, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru posesie de heroină şi trafic de metamfetamine. Dar, după ce a recunoscut că a contribuit la introducerea de droguri în închisoare, pedeapsa i-a fost mărită şi a petrecut doi ani în plus în spatele gratiilor, într-o celulă izolată, în Cumberland Federal Corrections Institute din statul american Maryland. A fost eliberat în 2017. El trebuia să fie eliberat abia în 2018, dar judecătorii i-au permis să îşi ispăşească restul pedepsei într-un centru de reeducare din cartierul newyorkez Brooklyn.

După condamnarea fiului său, Michael Douglas mărturisea, într-o scrisoare prin care cerea indulgenţă judecătorului, că presiunea de a fi crescut în umbra lui a fost cauza pierzaniei tânărului Douglas.

”Am o idee despre presiunea resimţită de cineva care îşi caută propria identitate atunci când a crescut având un tată celebru“, a spus Michael Douglas făcând referire la tatăl lui, Kirk Douglas. „Nu sunt însă sigur că pot să înţeleg ce înseamnă să te descurci atunci când ai două generaţii de celebrităţi în familie“, a adăugat acesta.

În cartea sa de memorii, Cameron a adăugat: ”Deşi eu şi tata nu am avut niciodată o relaţie apropiată, aşa cum se întâmplă în multe alte relaţii tată-fiu, acum începem să fim prieteni. Construim abia acum relaţia pe care mi-am dorit-o întotdeauna.“

Cameron Douglas vorbește în autobiografia sa și despre timpul petrecut în spatele gratiilor, spunând că se simte ”binecuvântat“ de faptul că a beneficiat de sprijinul familiei sale şi că există ”un anumit scop frumos, ascuns, în spatele acestei experienţe dureroase“.

Cameron este fiul actorului Michael Douglas cu prima lui soţie, Diandra Douglas, de care starul hollywoodian a divorţat după o căsnicie de 23 de ani. Douglas s-a căsătorit apoi, în 2000, cu actriţa Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii – Dylan Michael, născut pe 8 august 2000, şi Carys Zeta, născută pe 20 aprilie 2003.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs