Cui ar trebui să-i mulțumească Tim Cook, CEO Apple, că este. Chiar și homosexual...

25 Oct 2018

Tim Cook, CEO al Apple, a declarat într-un interviu pentru CNN că este fericit în legătură cu decizia sa de a dezvăluit public că este homosexual, unul dintre primii şefi de companii.

«Sunt foarte mândru de asta. Să fiu homosexual este cel mai mare dar pe care mi l-a făcut Dumnezeu», a declarat Cook jurnalistei Christiane Amanpour, în cadrul emisiunii acesteia de la CNN International şi PBS.

«Am vorbit public despre asta pentru că începusem să primesc e-mailuri şi scrisori din partea unor copii, care au fost abuzaţi şi ostracizaţi din cauza orientării lor sexuale, și care spuneau că citesc pe internet că sunt homosexual», a mai declarat Cook, întrebat în legătură cu motivele care au stat la luarea deciziei de a admite public că este homosexual,  pe 30 octombrie 2014. 

Şeful Apple a adăugat că este o persoană retrasă, dar, în final, a decis că era un gest «egoist» să tacă în legătură cu identitatea sa sexuală, când ar fi putut ajuta oamenii să mărturisească.

«Simţeam nevoia să fac ceva pentru ei», a mai declarat Cook. Voia să demonstreze copiilor homosexuali că «pot fi homosexuali, dar şi să meargă mai departe şi să facă ceva important în viaţă».

«Am aflat ce înseamnă să fii o minoritate. Sentimentul de a aparţine unei minorităţi îţi dă un grad de empatie faţă de alţi oameni care nu sunt în majoritate», a mai spus Cook.

Hai să comentăm puțin pe ideea prezentată de șeful Apple la CNN.

În zilele noastre nu e un gest eroic în a-ți recunoaște orientarea sexuală, iar Cook se pare că jinduiește după acest statut, pe care l-ar fi căpătat cândva pe la începutul secolului trecut.

Într-o societate care le-a acceptat în mare majoritate, minoritățile sexuale își continuă lupta de clasă, pentru că nu mai sunt mulțumite doar cu atât, vor să fie admirate, elogiate, iar mișcarea lor a început să semene cu un soi de prozelitism, identic cu cel pe care îl acuzau că se îndrepta împotriva lor.

Ca mesajul lui Cook să nu fie discriminator față de majoritatea persoanelor, heterosexuale, el ar fi trebuit să admită că și în cazul în care n-ar fi fost homosexual ar fi fost la fel de mândru de darul primit de la Dumnezeu, chiar și cu riscul de a jigni prin folosirea acestei expresii, ca și figură de stil, minoritatea ateistă.

Și până la urmă, Cook ar fi trebuit să mulțumească părinților săi, cei care i-au oferit un dar mai mare decât cel de a fi homosexual — viața. Iar fără ei, oricât de greu i-ar fi de crezut, bazându-se doar pe Dumnezeu, nu ar fi fost altceva decât nimic... 

SHARE