Tina Turner, despre noaptea nunții cu Ike: «Experienţa a fost atât de odioasă încât am eliminat-o din mintea mea»

7 Oct 2018

Daily Mail publică un nou pasaj din cartea autobiografică a Tinei Turner — «My Love Story», ce va fi lansată pe 15 octombrie, în care artista povestește despre relația toxică pe care a avut-o

Tina Turner avea doar 22 de ani când s-a căsătorit cu Ike Turner. Ceremonia a avut loc în Tijuana, Mexic, iar tânăra cântăreaţă îşi imagina noaptea nunţii ca una de vis, însă totul s-a transformat într-un coşmar. 

«Ghiciţi unde am mers? La un bordel! În noaptea nunţii mele! Experienţa a fost atât de odioasă încât am eliminat-o din mintea mea şi am înlocuit-o cu un scenariu fantezist, cu ceva ce mi-aş fi dorit să se întâmple», a mărturisit Tina Turner, menționând că până acum i-a fost greu să vorbească deschis despre unele aspecte ale relației sale cu Ike. 

«Oamenii pur şi simplu nu-şi pot imagina ce fel de om era Ike – genul de om care îşi duce proaspăta soţie la un show pornografic. Stăteam acolo, în acel loc mizerabil, şi-l priveam cu coada ochiului întrebându-mă dacă într-adevăr îi face plăcere să privească aşa ceva. A fost atât de urât totul. M-am simţit absolut îngrozitor, abia îmi stăpâneam lacrimile, dar ştiam că nu am nicio scăpare, nu puteam pleca până ce el nu era mulţumit», mărturisește Tina. 

Fiu de preot, Ike devenise dependent de cocaină şi a abuzat-o fizic şi psihic pe Tina de-a lungul căsniciei lor, care a durat 16 ani.

Tina Turner cunoştea foarte bine comportamentul violent al viitorului său soţ şi aventurile pe care acesta le avea cu alte femei, ştia că mariajul va fi un dezastru, dar îl iubea şi nici nu ştia cum să-l refuze. 

Cântăreața povesteşte că a fost bătută cu bestialitate, soţul ei folosind tot ce îi pica în mână – de la un baston şi până la o cană cu cafea fierbinte. Ea subliniază că a dus o luptă continuă încercând să nu-i ofere niciun motiv soţului ei pentru a o lovi.

«Probabil că a decis să ne căsătorim în Tijuana pentru că era cel mai bun loc pentru o ceremonie rapidă. Dar nu avea niciun sens să pun întrebări, nu aş fi făcut decât să-l înfurii şi asta ar fi însemnat o nouă bătaie. În niciun caz nu-mi doream să apar la nunta mea cu ochiul vânăt.

Cununia a avut loc într-un birou mic şi prăfuit. Mi-au întins nişte hârtii pe care le-am semnat şi asta a fost tot. Ştiam că ziua nunţii trebuie să fie emoţionantă şi fericită. Dar nu am simţit nimic de genul acesta. Nu ne-am sărutat, nu am ciocnit un pahar, nu am fost felicitaţi, nu a existat nicio menţiune despre "a trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi"», povesteşte artista.

În 1976, Tina Turner a hotărât să-şi părăsească soţul indiferent de consecinţe. A fost convinsă că este cea mai bună alegere după ce a primit o bătaie cruntă fiindcă a îndrăznit să se plângă că Ike i-a vărsat ciocolată pe costumul ei alb. 

După cum se aştepta, nu i-a fost uşor să se desprindă de bărbatul abuziv. Ea dezvăluie că s-a tras cu arma în casa în care s-a mutat imediat după despărţire şi o maşină a fost incendiată, fiind nevoită, de teamă, să poarte o armă în geantă o perioadă.

Când l-a părăsit pe Ike, Tina avea în buzunar doar 36 de cenţi şi o geantă cu haine. În procesul de divorţ, care s-a finalizat în 1978, cântăreaţa nu a cerut bani sau proprietăţi. «A fost preţul pe care l-am plătit pentru libertatea mea», consideră legendara artistă. 

«Am trăit un mariaj groaznic care aproape m-a distrus, dar am mers mai departe», recunoscând că deseori a avut probleme cu încrederea în sine, atunci când nu se afla în lumina reflectoarelor şi mărturiseşte că şi-a urât imaginea de divă sexy.

«Dacă oamenii aveau impresia că sunt sexy, atunci asta era percepţia lor formată pe baza energiei, a ţinutelor şi a mişcărilor mele de dans. Pe scenă munceam, dansam, cântam, dar nu încercam să fiu sexy. Nu am fost niciodată una dintre acele femei care trebuiau să facă sex cu orice preţ, nu era o prioritate pentru mine. Ca să fiu sinceră, după prima mea căsnicie nu am mai avut foarte multe relaţii sexuale, nu erau importante pentru mine. Un an am fost chiar celibatară, până l-am întâlnit pe Erwin», a explicat Tina Turner. 

______________

Citiți și: 

Tina Turner, grav bolnavă, a vrut să apeleze la sinuciderea asistată: «Nu mai eram în stare de nimic, supravieţuiam, dar nu trăiam»

SHARE