Magda Vasiliu: Diferențele dintre Italia și România sunt enorme. De la resursele financiare, logistică până la empatia cadrelor medicale

15 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Magda Vasiliu a părăsit România în urmă cu patru ani, atunci când a aflat că fiul ei suferă de cancer. Ea s-a mutat în Italia împreună cu iubitul ei și Vlad, băiețelul vedetei. 

Magda Vasiliu: Diferențele dintre Italia și România sunt enorme. De la resursele financiare, logistică până la empatia cadrelor medicale

Fosta prezentatoare a știrilor de la Prima TV a dezvăluit că, din fericire, Vlad se simte bine, dar că este nevoit să trece prin controale regulate.

Recent, a trecut prin momente de panică, după un accident pe care fiul ei l-a avut cu bicicleta.

”Vlad este bine acum. Face controale foarte des, pentru că există încă un risc de recidivă. Așa că este ținut sub observație.

Iar acum 3 săptămâni, când a căzut cu bicicleta, teama mea cea mai mare a fost că fractura suferită ar avea legătură cu boala inițială. Din fericire, nu a fost așa.

Nu poți spune despre un fost bolnav de cancer că e în afara oricărui pericol. Toată viața va trebui să fie foarte atent, să facă analize regulat, teste specifice. Acum pare bine. Și sper să rămână așa.

Vor urma controale, dar și o operație de schimbare a protezei. El crește, așa că la un moment dat, când vor decide medicii, va trebui să schimbe proteza”, a declarat Magda Vasiliu.

Întrebată despre diferențele dintre sistemul de sănătate din Italia, față de România, Magda Vasiliu a răspuns:

”Diferențele dintre Italia și România, în ceea ce privește sistemul sanitar sunt enorme. De la resursele financiare, logistică până la empatia cadrelor medicale.

În patru ani de când sunt aici au existat momente în care am avut nevoie de ajutorul medicilor care l-au tratau pe Vlad. S-a întâmplat să le scriu mail-uri de exemplu, duminică după-masă. Au răspuns imediat, de fiecare dată. Inclusiv acum, când a căzut cu bicicleta.

Tocmai diferența dintre Italia și România mă face să nu am de ales și să rămân aici”, a declarat Magda Vasiliu, într-un interviu pentru click.ro.


CLICK - Follow us on Google News