O mamă vaccinată cu Pfizer a stat în spital două săptămâni alături de fiul ei, cu COVID, fără a se infecta

22 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Maria Petcu, o buzoiancă în vârstă de 71 de ani, a demonstrat fără să vrea eficienţa vaccinului Pfizer, după ce a stat peste două săptămâni în spital cu băiatul ei, care a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu sindromul Down şi cu COVID-19.

O mamă vaccinată cu Pfizer a stat în spital două săptămâni alături de fiul ei, cu COVID, fără a se infecta

Maria Petcu s-a internat în Spitalul Judeţean din Buzău, pentru a-şi îngriji fiul în vârstă de 40 de ani, diagnosticat cu sindrom Down, care suferise o intervenţie chirurgicală, și care, la la scurt timp după operaţie, a fost depistat şi cu noul coronavirus.

Cei doi au fost transferaţi la secţia de pneumologie Gârlaşi, care este unitate covid.

Femeia a precizat cadrelor medicale că este vaccinată cu serul de la Pfizer, dar acest lucru a fost privit cu rezervă, mulţi nu credeau că ea poate rămâne imună la boală, în condiţiile în care era nevoită să stea într-o rezervă alături de fiul bolnav de COVID-19.

Cadrele medicale erau de părere că posibilitatea de a dezvolta simptome de coronavirus era extrem de mare, pe secţii fiind internate cazurile moderate şi chiar grave de COVID-19. Mama a refuzat să-şi abandoneze băiatul, ştiind că bolile asociate ale fiului îi pot provoca suferinţe mari, în lipsa sa. 

La căteva zile de la internarea la Secţia Boli Infecţioase, femeia a fost testată împotriva COVID, iar toate testele au ieşit negative.

"Am avut o străngere de inimă când am aflat că mama îşi doreşte să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuşi va fi protejată de vaccin.

S-a dovedit că am avut dreptate, deşi nimeni nu spera să fie atât de eficient vaccinul. Cadrele medicale care cunosc cazul nostru sunt entuziamate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcţionează", a declarat fiica pensionarei, pentru cotidianul Adevărul.

Conform medicilor, cazul pensionarei din Buzău ar fi prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare.


CLICK - Follow us on Google News