Managerii unor spitale din România: Valul 4 al pandemiei ne-a prins la fel de nepregătiți ca primul

24 Sep 2021 | scris de Cristina Romanescu

Prezent la Convenţia Română a Spitalelor, eveniment care se desfăşoară în Capitală, managerul Spitalului Judeţean Suceava, medicul cardiolog Alexandru Calancea a declarat, între altele, că cel de-al patrulea val al pandemiei i-a prins pe români la fel de nepregătiţi ca și primul.

Managerii unor spitale din România: Valul 4 al pandemiei ne-a prins la fel de nepregătiți ca primul

"Valul patru al pandemiei ne-a prins la fel de nepregătiți ca primul val. Este inadmisibil și tragic ce se întâmplă.

Nu avem un sistem medical. Nu vorbim că este performant sau nu, eu spun că nu avem deloc un sistem medical.

Această pandemie ne-a arătat deficiențele majore, le știam, dar probabil că le acoperam sau nu le recunoșteam, dar le-am văzut cu toții", este concluzia la care a ajuns medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență  din Suceava, după un an și jumătate de când conduce unitatea sanitară.

Medicul a mai spus și că spitalul pe care îl conduce a fost desemnat anul trecut spital Covid, fără să existe un plan de rezervă pentru pacienții non-covid.

De asemenea, în aceeași conferință, Luca Militello, CEO al Monza România, spune că în acest moment sistemul sanitar național este în colaps.

"Pandemia de coronavirus nu ne-a învățat nimic.  Dovada este că de la un val la altul, lucrurile merg mai rău.

Dacă am fi învățat ceva de la valurile anterioare, valul 4 n-ar trebui să fie dezastruos cum este acum. Iar singura preocupare a noastră este să găsim paturi de Terapie Intensivă", a spus Luca Militello, conform RFI.   


CLICK - Follow us on Google News