O austriacă renunță la zeci de milioane de euro moștenire: «Nu am fost fericită! Vreau să muncesc din greu, ca toți ceilalți»

27 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Într-un gest surprinzător, o austriacă în vârstă de 29 de ani, Marlene Engelhorn a declarat că va dona aproape toată averea pe care o va moșteni la moartea bunicii sale, Traudl, evaluată la 4.5 miliarde de euro, scrie Blick.

O austriacă renunță la zeci de milioane de euro moștenire: «Nu am fost fericită! Vreau să muncesc din greu, ca toți ceilalți»

Traudl Engelhorn-Vechiatto a fost căsătorită cu Peter Engelhorn, care a murit în 1991 și care a fost partener la compania farmaceutică Boehringer Mannheim, pe care a vândut-o concernului farmaceutic Roche. Engelhorn face parte din familia care a pus bazele colosului german din industria chimiei BASF.

La 94 de ani,Traudl a rămas un un om de afaceri încă activ care, alături de cele patru fiice ale sale, derulează afaceri în special în domeniul biotehnologiei.

Marlene a aflat de la bunica sa încă de acum doi ani că va moșteni o avere ce se învârte undeva în jurul câtorva zeci de milioane de euro.

”Nu am fost fericită, ci supărată când am aflat despre moștenire!

Nu se conformează convingerilor mele. Nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere fără a plăti taxe și impozite”, spune Marlene Engelhorn.

Marlene a reflectat la modul în care ar putea folosi cel mai bine banii și, în cele din urmă, totul i-a devenit foarte clar, va dona până la 95% din averea pe care o va moșteni: ”Vreau să lupt împotriva decalajului dintre bogați și săraci. Voi alege cu atenție cui voi dona sumele”.

”Ca persoană bogată, ai consilieri care îți explică cum să distribui cel mai bine banii pentru a economisi impozite. Pentru asta ar trebui să sărbătoriți? Asta este necinstit. Eu voi plăti taxele și impozitele”, mai spune tânăra.

”Din ce în ce mai mulți oameni bogați și-au cumpărat propriile ziare sau posturi de televiziune, au finanțat asociațiile politice și de lobby. Asta creează nedreptăți. Au grupat inechitabil puterea de decizie. E îngrozitor.

Avem nevoie de o redistribuire a bogăției și a puterii și avem nevoie de un proces transparent și democratic. Pentru mine asta înseamnă impozite pe avere”, a mai spus Marlene.

”Vreau să muncesc din greu, ca toți ceilalți”, conchide Marlene Engelhorn.


CLICK - Follow us on Google News