Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a murit la doar 43 de ani

30 Mar 2020 | scris de Ioana Tomozei

Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a murit, la doar 43 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a murit la doar 43 de ani

Fostul portar al roş-albaștrilor a suferit un infarct în timp ce se afla la masă, la Reșita, alături de partenera sa de viață. Din păcate medicii nu au mai putut să-i salveze viața

Semne despre o afecțiune cardiacă a primit în 2019, când i s-a făcut rău în timp ce era în cantonament, în Turcia. A ajuns la spital, de unde a fost externat după doar o zi, evitând ulterior să vorbească despre acest eveniment. Apropiaţii săi spun că fusese vorba despre un preinfarct. 

___________________

Martin Tudor s-a născut la Avrig, pe 10 iunie 1976, A început fotbalul la Jiul Petroșani, pe postul de portar. A debutat în echipa mare la 20 de ani, într-un meci cu Petrolul Ploiești. A fost singurul său meci pentru echipa de seniori a Jiului, pentru că în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare.

După ce a promovat cu Olimpia Satu Mare în Liga 1 și a petrecut un sezon în prima divizie, portarul Martin Tudor a fost contactat de Steaua, iar în 1999 a făcut pasul spre București. A apărat șase ani în Ghencea, după care a semnat cu CFR Cluj. În finalul carierei a părăsit CFR-ul pentru rivala Universitatea Cluj, aceasta fiind ultima echipă la care a activat. S-a retras oficial în 2008.

Portarul Martin Tudor a adunat 184 de apariții în Liga 1 și a cucerit de două ori titlul, de fiecare dată cu Steaua. După retragere, Martin Tudor s-a îndreptat spre o carieră în antrenorat. A fost mai întâi antrenor de portari la Steaua, după care a mers alături de Victor Pițurcă la Universitatea Craiova, în două rânduri, la echipa națională și la Al-Ittihad.

După revenirea în țară, în 2017, a mai lucrat la Daco-Getica, CSM Reșița și Sportul Snagov.


CLICK - Follow us on Google News