Institutul Matei Balș nu mai are locuri pentru cazuri de COVID. Este plin și nu mai face internări

18 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală. Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" nu mai poate face internări. 

Institutul Matei Balș nu mai are locuri pentru cazuri de COVID. Este plin și nu mai face internări

Institutul "Victor Babes" are 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că se internează mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

Institutul "Victor Babeș" a preluat 15 pacienți de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale.

Până în prezent, în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus.

Ultimul bilanț prezentat miercuri anunța 345 de cazuri noi în 24 de ore. Este cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni. Pe 7 mai numărul de cazuri depășea 390.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.


CLICK - Follow us on Google News