Arena Națională. Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, trimiși la tribuna a II-a!

14 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Meciul Austria - Macedonia de Nord a fost primul disputat în România în cadrul unui turneu final al unui Campionat European de Fotbal.

Arena Națională. Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, trimiși la tribuna a II-a!

Duminică seara, pe Arena Națională, cei mai valoroși și mai titrați fotbaliști din istoria echipei naționale au avut parte de o surpriză negativă de proporții. 

Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, primii trei în topul selecțiilor all-time în echipa națională, au fost trimiși de FRF să urmărească meciul de la tribuna a II-a, la un loc cu ceilalți spectatori, fie că aceștia erau macedoneni, austrieci sau români care aveau tichet în zona respectivă.

Asta în timp ce în zona VIP a Arenei Naționale au luat loc politicieni sau personaje extrem cu funcții importante în organigrama FRF. 

Pe fotoliile de la VIP au luat loc Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan, toți aceștia dintre cei aflați la putere. 

Apoi, Vasile Dâncu, din partea PSD și un apropiat al șefului FRF. Un loc privilegiat a avut și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție, care a stat în dreapta ministrului de Interne.

Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

Gică Popescu: ”Pe oricare alt stadion din Europa am fi avut bilet la oficială. Pe Arena Națională am primit la tribuna a II-a!"

”Mă așteptam să primesc invitație în altă parte a stadionului, lui Gică Hagi i-am zis pe drum spre stadion unde avem locuri, mi-a fost teamă că dacă îl anunț înainte să plecăm că vom sta la tribuna a doua, nici nu mai vine la meci”.

Nu prea îi venea să creadă. M-a sunat și Piticu', Dorinel Munteanu, nu înțelegea cum de are bilet la tribuna a doua. I-am zis să se liniștească fiindcă tot acolo stăm și eu, și Hagi! Chiar calculam după discuția cu Dorinel: la tribuna a doua au luat loc vreo 400 de selecții, câte avem toți trei la un loc. (...)

În protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărțite, jumătate-jumătate, între Primărie și Guvern. Și am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a. (...)

M-a sunat Florin Șari, cu două zile înainte de meci, și mi-a zis că am un bilet din partea lor. Am trimis șoferul să-l ia. Și pe al meu, și pe al lui Hagi. Când s-a întors, atunci am întrebat secretara unde sunt locurile și ea mi-a zis că la tribuna a II-a. (...)

Asta e viața. Poate că la următorul Euro o să stau și eu la VIP. De fapt, sigur se va întâmpla așa. Și mai știu sigur ceva. Că pe oricare alt stadion de la acest Euro dacă aș fi fost invitat, aș fi primit loc la tribuna oficială!”, a comentat întâmplarea Gică Popescu, pentru gsp.ro.

Dorinel Munteanu: ”Când am văzut unde am bilet, nici n-am vrut să mă mai duc la stadion”

”Da, m-a deranjat! Mă așteptam la altceva din partea Federației. Nu mai zic că eu, alături de Belodedici și Gabi Szabo, am fost și ambasador pentru acest Euro!

Eu n-am nicio explicație și nici n-am nevoie. Eu știu că am făcut ceva pentru fotbalul românesc, am însemnat ceva pentru echipa națională, am lăsat ceva important în istorie. Evident, alături de colegii mei. 

Chiar am discutat cu Gică Popescu înainte de meci, i-am scris pe telefon să-l întreb: el unde stă? Și când mi-a spus unde e, l-am și reperat apoi, în sectorul 35, era la câteva scaune distanță.

În concluzie, meritam mai mult. Vă spun sincer ceva, nici n-am vrut să mă mai duc la meci! Când am văzut unde e locul, chiar mă gândeam să nici nu mai merg... Până la urmă m-am dus!”, a spus Dorinel Munteanu.

Gică Hagi: ”N-am nimic de comentat”

”N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat" a fost singura reacție pe care a avut-o cel mai mare fotbalist pe care l-a avut vreodată România, a spus și Gică Hagi.

____________________

Ce spune FRF

Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. 

Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. 

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București. 

Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze. 

Cele 3 categorii UEFA sunt: 
• Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului 

• Categoria 2 – colțurile terenului 

• Categoria 3 – peluze


CLICK - Follow us on Google News