Medic acuzat că a amenințat un copil de 2 ani care plângea: «Chem pe nenea să te strângă de gât»

31 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Un medic pediatru de la Spitalul Județean din Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil în vârstă de doi ani, care plângea în unitatea de Urgențe, spunându-i ”Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”. Doctorul neagă acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă.

Medic acuzat că a amenințat un copil de 2 ani care plângea: «Chem pe nenea să te strângă de gât»

Mama copilului în vârstă de doi ani, care s-a prezentat cu cel mic la Urgența Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie povestește întâmplarea prin care a trecut pe pagina sa de Facebook.

”«Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,...dacă mai plângi îți mai dau o injecție» - Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei.

Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii.

Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva~, scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

”Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus medicul care a fost de gardă neagă evenimentul.


CLICK - Follow us on Google News