Dr. Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, bolnavă de COVID, după vaccinare

06 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Medicul Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, a fost infectată cu coronavirus. 

Dr. Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, bolnavă de COVID, după vaccinare

Confirmarea că este pozitivă a venit la câteva zile după ce medicul s-a vaccinat împotriva Sars CoV-2.

Medicul Carmen Dorobăţ s-a imunizat împotriva COVID pe 27 decembrie.

Confirmarea că este pozitivă cu COVID-19 a venit în urmă cu 48 de ore, spune medicului.

Carmen Dorobăţ a precizat că, înainte de vaccin, avea test COVID negativ și cel mai probabil infecția a apărut imediat după vaccinare.

Medicul a spus miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că şi soţul ei este infectat cu Sars CoV-2.

Dorobăţ spune că cel mai probabil ei s-au infectat în perioada sărbătorilor, când poate au "lăsat garda mai jos". Virusul nu a fost contractat din spital, susţine medicul.

"Niciunul nu am luat din spital. Probabil a fost o gardă lăsată mai jos în perioada sărbătorilor, că nu a fost vorba de lipsa purtării măştii. Asta a fost.

Trebuie să subliniez din capul locului că nu este nicio legătură între momentul administrării vaccinului, 27 decembrie, și simptomele apărute după revelion. Este vorba despre o contractare a acestei infecţii după administrarea vaccinului, categoric.

Debutul simptomelor a fost în urmă cu 48 de ore, dar este o simptomatologie ștearsă. Cineva neavizat nici nu s-ar fi gândit să ia un test.

Eu și soțul ne-am testat împreună, pentru că am avut ceva transpiraţii și stare subfebrilă, iar rezultatul este pozitiv.

Urmăm indicaţiile, nu putem să ne tratăm singuri. Am vorbit cu domnul profesor Cercel şi ne-a coordonat terapia, pentru că niciodată nu poţi să judeci ce se întâmplă cu tine şi familia ta", a spus dr. Carmen Dorobăţ, la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News