Medic din Iași, exasperat de isteria mediatică din jurul coronavirusului: «Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții»

25 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicul Răzvan Constantinescu încearcă să disipeze din isteria creată în jurul noului coronavirus oferindu-se voluntar să se infecteze cu acesta pentru a demonstra că nu este atât de periculos pe cât îl descrie media.

Medic din Iași, exasperat de isteria mediatică din jurul coronavirusului: «Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții»

Într-o postare virulentă pe contul său de Facebook., Răzvan Constantinescu, medic primar de medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași, ține să sublinieze faptul că infectarea cu noul coronavirus nu prezintă un pericol mai mare decât cea cu un virus gripal sezonier.

”Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)

Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat.

Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie).

Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul.

Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor?”, a scris medicul Răzvan Constantinescu pe contul său de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News