Medic ATI: «Ce vreţi voi, oameni buni, de la medicul de gardă? Nu, nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni!»

31 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Capitala, susţine că că nu medicii pot fi făcuţi răspunzători pentru tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace.

Medic ATI: «Ce vreţi voi, oameni buni, de la medicul de gardă? Nu, nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni!»

În susținerea afirmației sale medicul precizează că vinovații pentru ceea ce se petrece în sistemul medical românesc trebuie căutați în altă parte pentru că nu de doctori ține lipsa unei infrastructuri adecvate actului medical

___________________

Discursuri nesimțite și defăimătoare la adresa medicilor

Medicii, ca toţi oamenii , au si lumini şi umbre, cu siguranţă. În nici un caz însă nu pot fi făcuţi răspunzători pt tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace . 

Că suntem urâţi visceral de mare parte a populaţiei care moare de grija salariilor medicilor, neînţelegând că banii adunaţi de la ei pt sănătate sunt sifonaţi în stil mafiot de găşti şi de mafia care  s-a infiltrat în sistemul de sănătate  - de unde dispar în buzunarele unora milioane şi milioane de €, asta nu mă mai miră atâta timp cât mare parte din poporul acesta crede în cip-ul implantat prin vaccinare .

Ce îmi aduce însă maximă indignare este tăcerea şi inacţiunea celor care ŞTIU  adevărul şi continuă să aibă discursuri nesimţite şi defăimătoare la adresa medicilor, până şi atunci când vine vorba de o priză, de supraîncărcarea aceloraşi spitale cu pacienţi cu necesar de oxigen foarte mare, de lipsa camerelor cu presiune negativă din spitale şi mai ales din ATI, de lipsa instalaţiilor de stingere automată a incendiilor (deşi mă îndoiesc că şi acestea ar putea face ceva mai ales în caz de vreo defecţiune la reţeaua  electrică  într-o secţie ATI  Covid), de lipsa senzorilor care să alarmeze când concentraţia de oxigen într-o încâpere creşte peste limită.”

Nu, domnilor, nu medicii au aceste lucruri în atribuţii. Spun unii că nu am semnalat?  Se înşeală!! Au existat în multe locuri medici care au făcut memorii, care au vorbit, care au atras atenţia de ani de zile, nu numai cu ocazia nenorocitului ăsta de virus, în ce hal de degradare sunt spitalele. 

Ce vreţi voi, oameni buni, de la medicul de gardă? Să umble în mişcare browniană 24 de ore încontinuu din salon în salon , pe mai multe etaje , la 120 de paturi, cu senzori de fum în nas şi instalaţie de stingere a incendiilor în frunte? 

Este o ruşine să găsiţi mereu ţapi ispăşitori pe singurii oameni din ţara asta care lucrează 24 de ore neîntrerupt (şoferii sunt obligaţi la pauze când conduc prea mult!!!!)   . 

Este o ruşine să aruncaţi vina pe cei  mici, pe pălmaşii sistemului, pe cei ce au făcut mii de ore suplimentare şi mii de gărzi, pe cei de care aţi tras la maxim, inuman, de un an întreg. 

Legea răspunderii ministeriale există totuşi în ţara asta? Cine răspunde de tot dezastrul din sistemul  sanitar? Cel legat de lipsa infrastructurii şi a celor necesare pt siguranţa pacienţilor şi personalului? Sau dreptatea nu e si pentru căţei in ţara asta?

PS  ŞI  NU, NU TREBUIE SĂ SĂRIM ÎN FOC  PT  NIMENI. DOAR  POMPIERI, CU  ECHIPAMENTE SPECIALE, CU TOT CE TREBUIE, DAR ŞI EI NUMAI PE UNDE NU ÎŞI RISCĂ  VIAŢA”, a scris medicul ATI Laura Zarafin pe pagina sa de Facebook.

______________

În mare parte din ceea ce spune medicul are dreptate, dar ar trebui totuși să înțeleagă că o mare parte din cei despre care spune că ”mor de grija salariilor” nu așteaptă nimic altceva decât să nu mai fie nevoiți să dea șpagă pentru a fi siguri că vor fi tratați așa cum trebuie, iar numărul cazurilor de acest gen nu s-au micșorat deloc... 


CLICK - Follow us on Google News