Medic, suspendat pentru 5 luni pentru nepurtarea măștii. «Nu sunt extremist, dar este inutilă»

12 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Unui pneumolog din Lyon, dr. Patrick Bellier, care refuză să poarte masca și care le cerea același lucru pacienților consultați, i s-a retras dreptul de practică timp de cinci luni, scrie BMTV.

Medic, suspendat pentru 5 luni pentru nepurtarea măștii. «Nu sunt extremist, dar este inutilă»

Măsura de suspendare temporară împotriva doctorului Bellier a fost decisă ”având în vedere problemele de sănătate publică” si se aplică ”începând cu 8 decembrie”, a declarat, pentru AFP, Agenția Regională de Sănătate Auvergne-Rhône-Alpes.

Agenția Regională de Sănătate Auvergne-Rhône-Alpes mai precizează că este vorba despre o ”măsură de precauție, până când camera de disciplină a Ordinului Medicilor va lua o decizie în acest caz”.

”Mi se interzice exercitarea profesiei timp de cinci luni pentru că refuz să port o mască. Bine ați venit în dictatura Macron!”, a fost replica doctorullui Bellier.

”Sunt pneumolog, trebuie să văd fețele oamenilor! Nu sunt extremist, dar purtarea unei măști este inutilă și mă enervează!”, a afirmat medicul cu ocazia audierii sale de către Ordinul Medicilor, în septembrie 2020.


CLICK - Follow us on Google News