Dezvăluirile medicului din România care l-a vaccinat contra COVID-19 pe Benjamin Netanyahu. Cum s-a simțit premierul israelian după prima injecție

28 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicul Herman Berkovits s-a născut la Târgu Lăpuș, județul Maramureș. S-a stabilit în Israel de mai bine de patru decenii, iar de 21 de ani medicul familiei Netanyahu.

Dezvăluirile medicului din România care l-a vaccinat contra COVID-19 pe Benjamin Netanyahu. Cum s-a simțit premierul israelian după prima injecție

Recent, șeful guvernului israelian i-a cerut lui Berkovits să-l vaccineze contra COVID-19, iar imaginile au fost difuzate de presa din lumea întreagă.

Berkovits a relatat pentru site-ul fanatik.ro cum l-a pregătit pe Netanyahu pentru vaccinare și cum s-a simțit imediat după.

±M-a căutat (Benjanmin Netanyahu - N.R.) într-o dimineață în urmă cu 2-3 săptămâni și m-a întrebat ce părere am dacă vrea să se vaccinează de coronavirus. Mi-a zis că vrea să fie primul care se vaccinează și m-a întrebat ce părere am. I-am spus că e sănătos, e OK.

Era momentul în care am primit primele doze de vaccin de la Pfizer, din Germania, erau doar vreo 30.000 de doze. Atunci i-am dat aprobarea din punct de vedere medical să primească acest vaccin”, a declarat doctorul Berkovits pentru Fanatik.

Medicul a mai precizat că i-a făcut premierului israelian o serie de teste înainte de a-i administra vaccinul de la Pfizer, pentru a se asigura că nu este alergic și a adăugat că șeful guvernului israelian se vaccinează de obicei atât contra gripei, cât și a altor boli, în special atunci când călătorește în Africa.

”Sigur că i-am făcut teste, între timp, și câteva examinări speciale pentru alergii, să mă asigur că este OK. L-am consultat zilnic să văd dacă tensiunea și pulsul sunt în regulă. Am văzut că totul este în regulă, iar el a hotărât ca eu să îi aplic acest vaccin.

Eu îi administrez anual și vaccinul împotriva gripei și orice alt vaccin. Acum o lună și jumătate i-am administrat vaccinul împotriva gripei.

A avut o reacție foarte bună. La fel și la vaccinul acesta pentru coronavirus pe care i l-am dat sâmbătă seară (19 decembrie - N.R.)”, spune Berkovits.

”Am văzut că a apărut în toată presa globală. Nu mă așteptam, eu am fost foarte dezinvolt, vă spun sincer că nu am avut emoții. Pentru mine, era un lucru de rutină, era doar un vaccin.

Emoțiile au început, poate, după aceea. Dar am fost cu el în mașină, i-am citit discursul pe care îl avea de citit, am făcut corectări.

După vaccin, când ne-am întors, în loc să se odihnească, a avut o conferință video cu vreo 10 miniștri și oficiali, ședință legată de COVID-19. Boală care nu ne-a părăsit, ba chiar s-a înrăutățit”, a mai spus medicul israelian.

Berkovits a precizat că premierul israelan a avut după vaccin doar ”o mică sensibilitate la locul în care a fost aplicată injecția. Dar mi-a spus că asta a fost doar la început, imediat după ce i-am făcut vaccinul. Apoi, n-a mai simțit nimic.”


CLICK - Follow us on Google News