Medicul Cătălin Denciu, confirmat cu COVID-19. A mai fost infectat şi în aprilie 

16 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Medicul anestezist ce a dat dovadă de eroism la Spitalul Județean Neamţ, făcând tot ce i-a stat în putinţă să salveze cât mai mulţi pacienţi intubaţi la ATI din calea flăcărilor, a fost confirmat cu COVID-19.

Medicul Cătălin Denciu, confirmat cu COVID-19. A mai fost infectat şi în aprilie 

Cătălin Denciu a fost transportat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave în jumătatea inferiară a corpului.

Înainte de plecare i s-a făcut testul în urma căruia a fost confirmat poziiv cu noul coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

La Floreasca s-a făcut un test Real Time PCR, pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri.

Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Este a doua oară când medicul este infectat cu coronavirus, prima dată petrecându-se în luna aprilie a acestui an. După ce şi-a revenit, medicul a devenit donator de plasmă.

Starea lui Cătălin Denciu este în continuare gravă. În prezent este internat la un spital din Belgia acolo unde au fost înterprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. 

Ministrul Tătaru a mai declarat că medicul Cătălin Denciu are arsuri pe 75 la sută din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare și că este supus procesului de dializă.


CLICK - Follow us on Google News