Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu: «Acum pot merge cu bicicleta!»

04 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, declară, pentru un site al Apărării belgiene, că acum poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă.

Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu: «Acum pot merge cu bicicleta!»

"Echipele de la spitalul militar sunt foarte fericite că îl pot însoți pe doctorul Denciu in reabilitarea sa”, scrie beldefnews.mil.be.

Înainte de a-și continua reabilitarea la Spitalul Universitar Saint-Luc, doctorul Denciu a luat o scurta vacanță. Medicul nu se află într-un loc necunoscut, deoarece a lucrat la acest spital timp de un an în timpul pregatirii sale ca anestezist, se mai arată în articolul citat.

Medicul erou a povestit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie .

Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a  mai declarat el.

Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală și reabilitarea sa a dat deja roade, mai relatează sursa citată.

Soția sa, dr. Alina Denciu, se află în Belgia și stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin strâns.

Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea.


CLICK - Follow us on Google News