Medic pneumolog: «Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii»

02 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

Prof. dr. Traian Mihăescu, medic pneumolog în Iași, susține în ideea în care nu există studii clinice cu rezultate clare, s-ar putea spune că se cheltuiesc prea mulți bani pe medicamente pentru tratarea coronavirusului și că, de fapt, în realitate, bolnavul se vindecă singur.

Medic pneumolog: «Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii»

Totodată, specialistul afirmă și că tratamentul pentru COVID face mai mult rău decât bine. 

”În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală».

Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate». Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii.

Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», a declarat Traian Mihăescu, citat de Antena 3.

Pe de altă parte, prof. dr. Traian Mihăescu susține că Hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele administrate pacienților cu COVID-19, nu sunt eficace. 

”Medicamente ca hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora. Repet, bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Mesajul este clar: Nu avem suficiente dovezi pentru a recomanda un tratament specific.

Janelle S. Ayres afirmă în revista Science că antiviralele pot fi „oarecum” eficiente la cazurie medii, scurtând durata infecției, dar pentru pacienții cu forme serioase de boală, ținta terapeutică trebuie să fie susținerea adecvată a organismului.

Pneumonia, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS), șocul septic, disfuncția multiorganică sunt cauzate de răspunsul inadecvat al gazdei față de infecția virală și scopul tratamentului la aceste cazuri este susținerea adecvată a gazdei și nu numai un tratament cu viză antivirală, dar fără dovadă științifică de eficiență”, adaugă prof. dr. Traian Mihăescu.


CLICK - Follow us on Google News