Medic român stabilit în Italia, suspendat după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID

22 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Compania de sănătate a localității italiene Aprilia a suspendat trei medici de familie nevaccinați, printre ei și Mariana Iulian, o româncă, scrie cotidianul local Latina Oggi.

Medic român stabilit în Italia, suspendat după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID

Mariana Iulian este și consilier municipal, și medic la Aprilia, o localitatea în care locuiesc mulți români. Nu s-a vaccinat și a fost suspendată.

În ultimele săptămâni, în Aprilia s-a înregistrat o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus. Printr-un ordin semnat pe 15 noiembrie, primarul Antonio Terra a dispus restabilirea obligativității măștii chiar și în aer liber.

Celălalt subiect extrem de dezbătut în oraș este însă și cel al vaccinărilor: Aprilia are o rată mai mică decât media din regiunea Lazio și cea națională.

În acest context se încadrează și problema legată de suspendarea de către ASL a trei medici de familie care au refuzat să se vaccineze.

Printre acești medici se numără și consilierul municipal Mariana Iulian, care își lămurește poziția printr-o notă.

”Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal. În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare.

Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate. Până la suspendare, am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor, în general, și celor împotriva coronavirusului nu corespund adevărului”, spune românca.

”În ultimii ani, adaugă Mariana Iulian, nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat.

Sunt de acord cu alegerile administrației municipale, continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca și cetățean, să aibă în continuare cea mai mare prudență”, mai scrie medicul român.

În finalul notei, consiliera atinge și cealaltă problemă delicată, cea a comunității românești, care nu vrea să se vaccineze:

”În ceea ce privește datele despre campania de vaccinare în rândul cetățenilor de naționalitate română, aș dori să precizez că astăzi, comunitatea românească este mai puțin numeroasă decât era înainte și este formată din foarte puțini bătrâni, mulți subiecți de vârstă medie și mai ales tinerii și copii care nu sunt încă incluși în programul de vaccinare anti-Covid. Toate acestea explică motivul unui număr aparent mic de vaccinări”.


CLICK - Follow us on Google News