Medic român stabilit în Suedia: «Am ajuns să invidiez România. Noi nu avem această facilitate»

16 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

În Suedia nu există restricţii majore, în continuare, dar autorităţile de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară. 

Medic român stabilit în Suedia: «Am ajuns să invidiez România. Noi nu avem această facilitate»

Suedia a înregistrat, din nou, un vârf al numărului deceselor din cauza COVID-19. În numai 24 de ore regatul a anunţat peste 6.500 de infectări cu noul coronavirus, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.

În acelaşi timp, rata mortalităţii în Suedia este cea mai mare dintre ţările nordice, ca număr de raportat la întreaga populaţie, 351 în numai 24 de ore şi 10.000 în total. 

La capitolul vaccinare, Suedia a administrat aproximativ 80.000 de doze, de la începutul programului, la sfârşitul lui decembrie. 

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că ”invidiază România”, pentru că facilitează procesul de vaccinare datorită platformei pe care oamenii se pot programa pentru a fi imunizaţi.

”Invidiez România că are platforma unde te poţi înscrie şi programa, noi nu avem această facilitate, aşteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. 

Nu e o campanie antivaccin atât de profundă ca în alte ţări. Oamenii vor să se vaccineze. La noi, dorinţa de vaccinare e 100% printre medici, nu înţeleg cum un medic nu poate înţelege datele ştiinţifice şi informaţiile legate de vaccinare”, a declarat, la Digi24, medicul Laura Ghibu. 


CLICK - Follow us on Google News