Un medicament experimental reduce agravarea COVID-19 în 79% din cazuri

21 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Un medicament experimental a reuşit oprirea degradării stării de sănătate în urma infectării cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de Sky News.

Un medicament experimental reduce agravarea COVID-19 în 79% din cazuri

Medicamentul experimental, denumit generic SNG001, o combinaţie de interferon-beta, a fost testat în cadrul unui studiu pe pacienţi bolnavi de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen.

Rezultatele studiului arată că agravarea manifestărilor COVID-19 a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul.

Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo.

Medicamentul SNG001 conţine o formulă de interferon-beta, o proteină naturală care reglează reacţiile antivirale. Proteina este utilizată şi ca tratament contra sclerozei multiple.

Cercetătorii cred că medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare pentru a se multiplica.

”Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta - un medicament cunoscut care, prin injectare, a fost aprobat pentru un număr de alte afecţiuni - are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor, pentru a intensifica apărarea, accelerarea recuperării şi contracararea impactului virusului SARS-CoV-2”, a declarat profesorul Tom Wilkinson, coordonatorul studiului.


CLICK - Follow us on Google News