Organizaţia Mondială a Sănătăţii - remdesivir, un medicament eficace în tratarea manifestărilor coronavirusului 

25 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Bruce Aylward, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, susține că un medicament produs de compania Gilead Sciences ar putea fi eficient în tratarea manifestărilor coronavirusului COVID - 10, informează CNN

Organizaţia Mondială a Sănătăţii - remdesivir, un medicament eficace în tratarea manifestărilor coronavirusului 

”În acest moment, există un singur medicament despre care noi credem că ar putea fi eficient în lupta contra coronavirusului, iar acela este remdesivir”, a declarat Aylward, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Beijing. 

Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice privind impactul medicamentului asupra oamenilor sunt în desfăşurare şi că rezultatele ar putea fi disponibile peste câteva săptămâni. 

Compania Gilead Sciences a confirmat pentru CNN că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus fiind supuși tratamentului cu remdesivir.

remdesivir este un medicament creat de Gilead Sciences pentru tratamentul Ebola, aflat încă în stadiul de cercetări clinice.

Menționarea medicamenului produs de Gilead Sciences în conferința de presă susținută de reprezentantul OMS la Beijing a produs o creștere impresionantă a cotației companiei la bursă.

De altfel giganții acestei industrii 0 GlaxoSmithKline, Roche, Johnson & Johnson, etc. se află într-o competiție acerbă pentru succesul financiar oferit de descoperirea unui tratament sau al unui vaccin împotriva coronavirusului.


CLICK - Follow us on Google News