Cu ce se pot ocupa Harry şi Meghan pentru a-și câștiga independența financiară

09 Ian 2020 | scris de Ioana Tomozei

Ducii de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, au anunțat îndepărtarea lor de datoriile impuse de Casa Regală Britanică și renunțarea la finanțarea oferită de stat, menționând că își doresc să-și câștige independența financiară.

Cu ce se pot ocupa Harry şi Meghan pentru a-și câștiga independența financiară

Regina Elisabeta a II-a s-a declarat dezamăgită de decizia ducilor de Sussex, Harry şi Meghan, iar Palatul Buckingham a confirmat că au loc discuţii cu cei doi. ”Înţelegem dorinţa lor de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor lua timp“, scrie într-un mesaj publicat de Palat. 

Harry şi Meghan au postat un nou cominucat în care mărturisesc că aşteaptă cu nerăbdare ”să devină independenţi financiar“ și ”să se elibereze din strânsoarea financiară” a finanțării primite de la stat.

Apărându-şi noul statut, cei doi au ținut să sublinieze: ”Există un precedent pentru această structură şi se aplică altor membri actuali ai familiei regale care susţin monarhul şi au, de asemenea, locuri de muncă cu normă întreagă, în afara angajamentului lor faţă de monarhie“.

Cheltuielile membrilor Casei Regale britanice sunt finanţate prin intermediul Sovereign Grant, o taxă anuală plătită de guvern monarhiei. Acest fond susţine vizitele oficiale ale membrilor de rang înalt, întreținerea reşedinţelor, transportul şi alte cheltuieli necesare susţinerii actrivităţii Palatului Buckingham.

Nimeni nu ştie însă cât valorează subvenţia pentru Harry şi Meghan, însă este cunoscut faptul că prinţul Charles le dă anual peste 2 milioane de dolari celor doi fii ai săi. 

Ducii de Sussex, care în prezent au o avere cumulată estimată la 45 de milioane de dolari, și au dat asigurări că nu au folosit niciodată fonduri publice pentru deplasările private. De asemenea, ei susţin că nu au beneficiat niciodată de scutiri de taxe.

Conform publicaţiei financiare ”Money“, Meghan Markle a acumulat circa 5 milioane de dolari, mare parte datorită profesiei de actriţă, în timp ce Prinţul Harry ar avea o avere estimată între 20 şi 40 de milioane de dolari, în mare parte moştenire de la mama lui, prinţesa Diana.

Experţii sunt de părere că Harry şi Meghan ar putea câştiga milioane de dolari, după modelul soţilor Obama, dacă își folosesc imensa popularitate pe care o au. Ei ar putea obţine venituri uriaşe din show-uri de televiziune, cărţi sau contracte de publicitate.

”Cu popularitatea pe care o au, fără îndoială brandurile se vor întrece în a le oferi contracte de publicitate, roluri de ambasadori ai brandurilor şi alte oportunităţi financiare. Cerul este limita în cazul lor“, e de părere Ronn Torossian, directorul executiv al unei firme de PR din New York.

Un alt expert îe de părere că Harry şi Meghan vor păşi pe urmele soţilor Obama: ”Cu siguranţă vor urma modelul Michelle şi Barack Obama şi le va ieşi de minune, pentru că oamenii sunt «însetaţi» după personalităţile regale“. 


CLICK - Follow us on Google News