Metoda inedită de slăbit recomandată de Mihaela Bilic. «Fix aşa procedează copiii slăbănogi»

04 Oct 2020 | scris de Anita Raicu

Medicul nutrioționist Mihaela Bilic recomandă o metodă de slăbit inedită și foarte simplă.

Metoda inedită de slăbit recomandată de Mihaela Bilic. «Fix aşa procedează copiii slăbănogi»

Totul e să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, iar acest lucru se poate realiza dacă beți apă în timpul mesei, spune Mihaela Bilic. 

Celor care vor să scape de kilogramele în plus, Mihaela Bilic le recomandă ca la o gură de mâncare, să bea două guri de apă. 

În ceea ce privește ipoteza conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, Bilic susține că este ”aberantă şi fără suport ştiinţific“.

”Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea.

Abia în intestin are loc digestia şi absorţia nutrientilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac?

- dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame;

- dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire.

Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat.

Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii.

Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.“, susţine medical nutriţionist Mihaela Bilic.


CLICK - Follow us on Google News