Ministrul de Finanțe al landului german Hesse s-a sinucis din cauza presiunii create de pandemie

29 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Trupul neînsuflețit al ministrului de Finanțe al landului german Hesse, Thomas Schäfer, a fost găsit pe calea ferată, în apropierea orașului Hochheim  pe ruta feroviară de mare viteză ce face legătura între Frankfurt și Mainz, informează Deutsche Welle.

Ministrul de Finanțe al landului german Hesse s-a sinucis din cauza presiunii create de pandemie

Politicianul nu a putut fi recunoscut la fața locului, din cauza rănilor multiple, procesul de identificare fiind consemnat de Poliție.

Conform unor surse judiciare, citate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, Schäfer a lăsat un bilet de adio în care oferă explicații gestului său.

În vârstă de 54 de ani, Schäfer făcea parte din partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, fiind un politician activ în landul german Hesse, în care se află capitala financiară a Germaniei, Frankfurt. El era văzut drept principal favorit la ocuparea postului de premier al landului, după alegerile din 2023. 

În ultima perioadă, în calitate de ministru de Finanțe, Schäfer a avut numeroase apariții publice în care a informat cetățenii de pachetele de asistență financiară menite să-i ajute să treacă peste criza provocată de noul coronavirus.

Volker Bouffier, premierul landului Hesse, a deplâns pierderea suferită de guvernul pe care îl conduce și a declarat că în ultima perioadă Schäfer se simțea sub o continuă presiune, din cauza crizei provocate de pandemie.

”Principala lui preocupare era să se poată situa la nivelul așteptărilor imense venite din partea cetățenilor, în principal în ceea ce privește ajutorul financiar. Se pare că nu a găsit nicio cale de ieșire, iar dezamăgirea sa a fost atât de mare încât a hotărât să ne părăsească. Gestul său ne-a șocat profund”, a declarat Volker Bouffier, premierul landului Hesse.


CLICK - Follow us on Google News