Mirabela Dauer, despre motivul pentru care și-a schimbat religia și a dorit chiar să se călugărească

29 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Mirabela Dauer a explicat de ce a luat decizia de a-și schimba religia, trecând de la iudaism la ortodoxism. 

Mirabela Dauer, despre motivul pentru care și-a schimbat religia și a dorit chiar să se călugărească

"Eu sunt evreică, după părinții mei. Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat. Aici, în România, eu nu mai am pe nimeni. 

Tu vezi aşa că prietenii mei m-ar pune într-un coșciug și m-ar duce în Israel să mă îngroape? Eu acolo am sora, am nepoţi, am familie. N-are cine să mă ducă acolo. Cine mă îngroapă pe mine aici? Toți prietenii mei sunt ortodocși.

Nu doar de asta m-am ortodoxit. Eu mă duc în biserică de când mă ştiu eu. Voiam să fac semnul crucii. De mică am fost înţeleaptă şi nu am făcut lucruri rele şi nu îmi făceam cruce, dar acum pot. Îmi doream să îmi fac semnul crucii. 

Familia mea care este în Israel este foarte înţeleaptă. Nici sora mea, nici nepoata mea, nimeni nu s-a supărat. M-am unit cu acelaşi Dumnezeu. M-am ortodoxit", a mărturisti Mirabela Dauer, în emisiunea "Vorbește lumea", de la PRO TV.

Mirabela Dauer a vorbit și de relația specială pe care o are cu biserica și a mărturisit că la un moment dat a dorit chiar să se călugărească.

”A fost un moment în care eu am vrut să mă călugăresc. Am avut lângă mine un om foarte înțelept, pe nașul meu. El este preot și nu a încercat să mă convingă, să mă abată de la gândul meu de a mă călugări, nu.

Mi-a zis că această unire a mea cu Dumnezeu este foarte frumoasă. 

El a zis: «Gândește-te, vrei să mai cânți? Vrei să mai ai o viață de artist frumoasă cu prietenii? Viața ta e spumoasă, e frumoasă. Gândește-te. Trebuie să renunți la lucrurile astea. Trebuie clar să renunți și să te oprești. Ești capabilă, ești gata pentru lucrul ăsta?».

M-am gândit bine, foarte bine, și n-am mai urmat acel drum. Dar m-am ortodoxit. Pentru că eu sunt de rit mozaic. Eu sunt evreică după părinții mei și toată lumea.”

Pentru mine biserica este un miraj. Eu mă simt extraordinar de bine în biserică”, s-a confesat artista.

”Mă simt extraordinar de bine în biserică. Mă simt foarte bine la mănăstire. Nu poți să te duci să te unești cu Dumnezeu dacă ești nefericit. Acolo trebuie să te duci pur, cald, că așa îți dorești. Vreau să mă logodesc cu Dumnezeu.

Nu că am o dezamăgire. Că m-a părăsit iubitul, că nu știu ce mi s-a întâmplat. Nu. Acolo te duci clar pentru asta. Probabil că nu eram pregătită. Mulțumesc tuturor celor care m-au sfătuit să nu fac această …”, mai declarat Mirabela Dauer, care a dezvăluit că după încheierea stării de urgență a mers direct la o mănăstire de călugări situată între Bacău și Piatra Neamț.


CLICK - Follow us on Google News