Mircea Badea vs Nicu Alifantis: «Înțeleg că sunt un ratat și dezgustător..»

11 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

Măsurile de izolare, situația de incertitudine în ceea ce privește ce va urma, generează destui nervi și stres astfel încât să mute din loc minți care de obicei sunt așezate calm la locurile lor.

Mircea Badea vs Nicu Alifantis: «Înțeleg că sunt un ratat și dezgustător..»

E probabil și cazul lui Nicu Alifantis care a ținut să-și exprime public și într-un mod cât se poate de dur dezacordul cu părerea lui Mircea Badea despre faptul că anumiți artiști deplâng starea de în care se găsesc în momentul de față, solicitând intervenția și ajutorul autorităților.

”Scrisoare deschisă.

Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul ”domnule”, din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită.

De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte. Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români.

Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic.

Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât și instituției pe care o reprezentați.

Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. ”Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei.

Artistul român nu ”ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”, a scris Nicu Alifantis pe pagina sa de Facebook.

Mircea Badea a reacționat la acest mesaj tot într-o postare făcută pe Facebook.

"Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeași breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greșit și că se încadrează în aceeași breaslă cu artiștii care au nick-uri în loc de nume.

Înțeleg că am jignit artiștii români și că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze. Mai înțeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente.

Sunt și dezgustător. De asemenea posibil, dar puteți aplica aceeași rețetă pe care mi-o recomandați: schimbați canalul. E și foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creație muzicală, nu pentru nervi și resentimente.

Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: "social distancing" e lege. Cu stimă și cu sincere urări de succes. Dumneavoastră și breslei din care vă revendicați", a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook. 


CLICK - Follow us on Google News