Curajul unui monitor de schi pe pârtia din Predeal. S-a jucat minute bune cu un urs pentru a-l îndepărta de turişti - video

09 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Un monitor de schi care se afla la cursuri pe una dintre pârtiile din Predeal a reuşit să reușească să treacă cu bine întâlnirea câtorva zeci de turişti speriaţi de o întâlnire neaşteptată cu un urs adult.

Curajul unui monitor de schi pe pârtia din Predeal. S-a jucat minute bune cu un urs pentru a-l îndepărta de turişti - video

Adrian Stoica a remarcat ursul undeva la mijlocul pârtiei, s-a oprit din coborâre şi odată cu el au procedat la fel şi alţi schiori care nu au ştiut cum se procedează în astfel de situaţii critice.

Monitorul de schi le-a cerut oamenilor să rămână grupaţi şi să facă gălăgie în speranţa că ursul se va speria şi va pleca în pădure.

Schiorii însă au reacţionat timid, iar animalul a rămas pe pârtie, alergând dintr-o parte într-alta, aparent în joacă.

În cele din urmă, Adrian Stoica s-a desprins de grup şi a început coborârea pe pârtie în viteză, avertizând în acelaşi timp alt grup de schiori de pericolul care îi pândeşte.

În momentul în care monitorul de schi a început coborârea, ursul a început să-l urmărească în alergare şi părea gata de atac. La un moment dat, animalul se opreşte şi se retrage în pădure.

Toată intervenţia a fost filmată şi apoi postată pe pagina de Facebook.

Claudiu Vasilescu, salvamontist din Buşteni, susţine că Adrian Stoica a procedat cât se poate de corect.

”Ursul se afla în porţiunea de jos a pârtiei şi era riscant să treci pe lângă el chiar şi cu viteză. Monitorul de schi şi-a dat seama de situaţie, s-a oprit şi a făcut gălăgie, avertizându-i în acelaşi timp şi pe ceilalţi să rămână grupaţi pe loc.

Deşi pare că se joacă, ursul nu face asta. Este ca un joc de-a şoarecele cu pisica, dacă vreţi. Nu era o glumă a ursului, el îşi căuta mâncarea. Pare că se joacă şi apoi atacă. E suficient o gheară.

Din ce mi-am dat eu seama pare un urs tânăr, de aproximativ cinci ani, mai fără minte aşa şi uşor de intimidat.

Totul e să nu fugi, pentru că fuga este cea care îl tentează. Dacă te întâlneşti pe pârtie cu un urs important este ca toţi schiorii să rămână grupaţi, să-şi pună eventual beţele în faţă şi să facă gălăgie”, a explicat Claudiu Vasilescu.


CLICK - Follow us on Google News