Mr. Bean, despre «cancel culture»: «Echivalentul digital al unei gloate medievale care merge în căutarea cuiva pe care să îl ardă»

05 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Într-un interviu acordat Radio Times, Rowan Atkinson, actorul britanic cunoscut în întreaga lume pentru personajul Mr. Bean, pe care îl interpretează, a vorbit despre ”cancel culture” - sistemul de algoritmi care controlează vizibilitatea informațiilor în media online, scrie Variety.

Mr. Bean, despre «cancel culture»: «Echivalentul digital al unei gloate medievale care merge în căutarea cuiva pe care să îl ardă»

”Problema pe care o avem în mediul online este că un algoritm decide ce vrem să vedem, ceea ce creează o viziune simplistă şi binară a societăţii. Devine un fel de eşti cu noi sau împotriva noastră. Şi, dacă eşti împotriva noastră, meriţi să fii ”anulat” (canceled, în original - N.R).

Consider că este important pentru noi să fim expuşi unui spectru larg de opinii, dar ce se întâmplă acum este echivalentul digital al unei gloate medievale care merge pe străzi în căutarea cuiva pe care să îl ardă.

Aşadar, este înspăimântător pentru oricine este victima acestei gloate şi asta mă sperie legat de viitor”, a declarat Atkinson.

În acelaşi interviu, Atkinsone a mai spus că nu îi mai face mare plăcere să interpreteze personajul Mr. Bean.


CLICK - Follow us on Google News