Epidemiologul-șef al Casei Albe anunță o mutație a coronavirusului care îl poate face mai contagios

03 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, epidemiologul care conduce grupul de experți ai Casei Albe în criza COVID-19, a anunțat că, din primele cercetări, un amino-acid specific SARS-COV-2 s-a modificat într-un mod care permite virusului să se înmulțească mai repede și să creeze o mai mare încărcătură virală în corpul gazdei

Epidemiologul-șef al Casei Albe anunță o mutație a coronavirusului care îl poate face mai contagios

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment online organizat de Jurnalul Asociației Medicale Americane, informează Bloomberg.

Fauci a mai precizat că există o oarecare dispută științifică privind creșterea viralității virusului, cercetarea la care a făcut referire bazându-se pe o constatare in vitro a mutației.

De asemenea, nu este clar dacă persoanele care se infectează cu varianta mai nouă a cooronavirusului dezvoltă sau nu și o variantă mai gravă a bolii.

Posibila mutație la care s-a referit Fauci a fost raportată într-un articol al cercetătorilor de la Laboratorul Național Los Alamos, dar oamenii de știință din Florida semnalau același lucru luna trecută.

Nu este clar când a survenit mutația, dar virusurile își schimbă în mod natural structura, iar aceasta nu este o surpriză pentru comunitatea științifică.


CLICK - Follow us on Google News