A fost comisă prima infracțiune în spațiu? Acuzații aduse unui astronaut de pe Stația Spațială Internațională

25 Aug 2019 | scris de Ioana Tomozei

NASA investighează acuzația potrivit căreia o femeie astronaut a accesat, în timp ce se afla pe Stația Spațială Internațională (ISS), contul bancar al soțului de care s-a despărțit, ceea ce ar putea constitui prima infracțiune comisă vreodată din spațiu, scrie New York Times.

A fost comisă prima infracțiune în spațiu? Acuzații aduse unui astronaut de pe Stația Spațială Internațională
Anne McClain

Anne McClain este acuzată că, în timpul misiunii de șase luni pe care a avut-o la bordul ISS, a accesat în mod neautorizat contul bancar al soțului cu care se află în proces de divorț, marea discordie dintre cei doi soți fiind custodia copilului lor, un băiețel în vârstă de 6 ani.

Soțul lui McClain, Summer Worden , fost ofițer de informații în Air Force, a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț, acuzând-o că a comis furt de identitate. El a precizat că banii din conturi nu au fost cheltuiți sau mutați. Părinții lui Worden au depus și ei o plângere la Biroul Inspectorului General al NASA.

Avocatul Annei McClain a declarat că ea neagă vehement că ar fi făcut ceva nepotrivit, pentru că a dorit doar să se asigure că finanțele familie sunt în regulă, cooperând în mod complet cu anchetatorii.

”Nu este nimic adevărat în acuzațiile ce mi se aduc. Trecem printr-un proces dureros de divorț și, din păcate deși ar fi trebuit să fie personale, informațiile au apărut în media. Îmi manifest totala încredere în proces și îmi rezerv dreptul de a comenta după încheierea anchete”, a declarat McClain.

McClain se afla pe ISS pregătind o misiune de ieșire în spațiu cu o echipă formată doar din femei, dar pe care NASA a anulat-o din cauza faptului că nu are destule costume feminine pentru cosmonauți.


CLICK - Follow us on Google News