Candidatul USR, Nicușor Dan, a obținut sprijinul PNL în cursa pentru Primăria Capitalei

27 Feb 2020 | scris de Ioana Tomozei

Nicușor Dan a obținut susținerea PNL în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

Candidatul USR, Nicușor Dan, a obținut sprijinul PNL în cursa pentru Primăria Capitalei

"În 2016, bucureştenii au luat o decizie care a dus Bucureştiul în pragul falimentului, care a făcut praf Bucureştiul şi care în loc să rezolve problemele a dus la altele. PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă. În urma acesteia a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga  alegerile, dar nu avem garanţia că pot câştiga bătălia cu PSD. 

În urma discuţiilor avute cu Nicuşor Dan. mai multe discuţii care au vizat problematica Bucureştiullui şi soluţiile, am luat decizia de a-l propune pe Dan candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL. În zilele următoare voi susţine propunerea în faţa Biroului PNL Bucureşti şi în faţa Biroului Politic Naţional al PNL. Obiectivul nostru e să asigure o guvernare locală pentru Bucureşti”, a anunţat Ludovic Orban, într-o confeirnţă de presă. 

Nicușor Dan a fost votat de USR București, prin două referendumuri interne organizate anul trecut, drept candidatul partidului pentru Primăria generală.

Înțelegerea dintre Nicușor Dan și PNL vine la finalul mai multor luni de discuții și după eșuarea negocierilor dintre USR și PLUS privind stabilirea unui candidat comun.

Cele două formațiuni nu au reușit să ajungă la un consens asupra modalității prin care să fie ale candidatul comun dintre Nicușir Dan și Vlad Voiculescu – alegeri primare, varianta agreată de Voiculescu, sau sondaje, cea pentru care a insistat Dan.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, le-a dat marți un ultimatul candidaților USR și PLUS la Primăria București să găsească o soluție pentru a decide candidatul alianței până la finalul săptămânii.

”Dacă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu găsesc soluția până la sfârșitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR și PLUS”, a anunțat Cioloș la Digi 24.


CLICK - Follow us on Google News