Un nonagenar și-a donat economiile de-o viață pentru dotarea Maternității din Sibiu

28 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Într-un gest de mare noblețe sufletească un pensionar în vârstă de 90 de ani din București și-a donat economiile de-o viaţă Maternităţii din Sibiu, pentru a-i ajuta pe medici să salveze nou-născuții cu patologii complexe. 

Un nonagenar și-a donat economiile de-o viață pentru dotarea Maternității din Sibiu

Ioan Muţiu, în vârstă de 90 de ani, fost solist al Ansamblului Doina al Armatei, originar din comuna Ludoș, județul Sibiu, a donat suma de 100.000 de lei, bani cu care a fost cumpărat un echipament pentru monitorizarea nou-născuţilor prematuri.

Este vorba despre un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

Donaţia s-a realizat prin intermediul Organizaţiei Salvaţi Copiii România, care a transmis un comunicat.

Conform reprezentanţilor ONG-ului, pensionarul a cerut discreţie absolută încă de la primul contact cu organizaţia. Darnicul pensionar nu a avut niciodată copii, însă a dorit ca, înainte să moară, să contribuie cumva la efortul medicilor care se luptă pentru salvarea celor mici.

Gestul de solidaritate al nonagenarului capătă o și mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România.

”Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios.

Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.


CLICK - Follow us on Google News