Povestea tinerei dintr-o familie cu venituri modeste, singura admisă cu 10 la Medicina din Iași

30 Iul 2021 | scris de Monica Nistor

Teodora Agavriloaie este singurul candidat care a obținut performanța de a fi admisă cu nota zece la facultatea de Medicină din Iași. 

Povestea tinerei dintr-o familie cu venituri modeste, singura admisă cu 10 la Medicina din Iași

Teodora provine dintr-o familie cu venituri modeste și nu ar fi reuşit să-și împlinească visul fără meditaţiile gratuite oferite de soţii Nedea, doi profesori din Iaşi, care au un program de pregătire a elevilor care aspiră să devină doctori.

”Nu mi-aș fi permis să plătesc pregătirea și cu siguranța a fost o oportunitate extraordinară pentru mine. M-am bucurat enorm. Îmi doresc să devin medic de când eram în clasa a VII-a, pentru că vreau să ajut oamenii, vreau să pot oferi și eu la rândul meu măcar o mică parte din ceea ce am primit și nu cred că există o meserie mai frumoasă decât aceasta: să fii în slujba oamenilor, să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”, a spune Teodora.

”Eram convinsă că voi intra sau nu neapărat eram convinsă, dar știam că locul meu este aici și că îmi doresc foarte mult asta și că trebuie să muncesc. Am avut momente în care mi-a fost foarte greu.

Nivelul de dificultate de anul acesta a fost mai ridicat față de alți ani, dar subiectele au fost potrivite. Am reușit să aplic cunoștințele învățate și a fost o zi reușită pentru mine“, mărturisește Teodora.

Ea a  beneficiat săptămânal de câte două ore de pregătire la chimie și biologie. Spune că, deși nu au fost neapărat multe ore, acestea au fost ”calitative” și au ajutat-o să își îndeplinească visul de a fi admisă la Medicină.

”Am fost înzestrată cu capacitatea și cu puterea de a învăța și, dacă tot mi-a dat Dumnezeu mintea asta, am zis să o valorific cum trebuie și să reușesc ceva mare.

Nici nu știu în ce mă arunc, știu că va fi greu, greul acum începe, însă îmi doresc foarte mult să termin facultatea cu brio și să devin medic. Voi fi primul medic din familia mea”, a declarat viitoarea studentă.

Meditațiile pentru elevii care vor să devină medici s-au derulat diferit, în ultimul an. Pandemia a schimbat și modul în care cei doi dascăli au derulat o bună parte din orele de pregătire, care s-au desfășurat online.

”M-am întâlnit cu ei fizic, pentru prima dată, săptămâna trecută. Nu am simțit greutăți în ceea ce privește pandemia: cine a vrut să învețe, a învățat”, mărturisește Mircea Nedea, care de 40 de ani, alături de soția sa, pregătește elevi pentru admiterea la Medicină.

”N-am făcut diferențe niciodată între pregătirea copiilor din proiect și colegilor de la clasă. Ba mai mult decât atât, proiectul te obligă să fii foarte atent, copiii vin din diverse școli, din diverse medii, au niveluri diferite de pregătire, iar noi îi luăm de la zero.

Nu ne este greu deloc. Este parte din profesia noastră. Zece este o notă care bucură pe cel care a pregătit, bucură elevul care a muncit“, mai explică Mircea Nedea, fondatorul programului de meditații.


CLICK - Follow us on Google News