Reacția lui Novak Djokovic după ce instanța a hotărât că trebuie să părăsească Australia

16 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, potrivit BBC.

Reacția lui Novak Djokovic după ce instanța a hotărât că trebuie să părăsească Australia

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

Sportivul sârb nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de ”neliniște publică”, având în vedere că este ”un talisman al mișcării anti-vaccin”.

Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins cu unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat ”meritul sau înțelepciunea deciziei” ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

Reacția lui Novak Djokovic

”Aș dori să fac o scurtă declarație pentru a comenta decizia de astăzi a Curții. Îmi voi oferi ceva timp să mă odihnesc și să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii pe această temă în afara acestuia.

Sunt extrem de dezamăgit de hotărârea Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile competente în legătură cu plecarea mea din țară.

Mă simt  deranjat de faptul că atenția publică în ultimele săptămâni s-a concentrat asupra mea și sper că de acum ne putem îndrepta cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc. Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune.

În sfârșit, aș dori să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și fraților mei sârbi pentru sprijinul lor. Toți ați fost o mare sursă de putere pentru mine”, a comunicat Novak Djokovici, pe contul său de Twitter.


CLICK - Follow us on Google News