Oficial maghiar: Soarta ungurilor trebuie să fie decisă doar de unguri, nu de Bruxelles sau de migranţi

11 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Tamas Menczer, secretar de stat în cadrul ministerului Afacerilor Externe al Ungariei a denunțat faptul că planul de acţiune al Uniunii Europene pentru integrare şi incluziune prevede ca imigranţilor ”să li se ofere drepturi de vot” şi ca ei să fie implicaţi în luarea de decizii politice.

Oficial maghiar: Soarta ungurilor trebuie să fie decisă doar de unguri, nu de Bruxelles sau de migranţi

Oficialul maghiar a  comentat spunând că ”soarta ungurilor trebuie să fie decisă doar de unguri” şi a adăugat că astfel de decizii ”nu ar trebui luate de Bruxelles sau de migranţi”, informează hirado.hu.

Menczer a criticat și alte prevederi ale planului de acţiune al UE şi a exprimat poziţia guvernului de la Budapesta, conform căreia ”migraţia nu trebuie gestionată ci stăvilită, iar ajutorul trebuie direcţionat acolo unde aceste probleme apar”.

Vineri, Curtea Constituţională a Ungariei a stabilit că Budapesta are dreptul să aplice propriile măsuri în domeniile în care Uniunea Europeană încă nu a luat măsurile necesare pentru o implementare comună a regulilor blocului.

Decizia Curţii a venit după ce guvernul premierului Viktor Orban a contestat o hotărâre a Curții de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE ), emisă în decembrie 2020, care condamnă Ungaria pentru încălcarea dreptului de azil pentru migranţi.

Instanţa supremă ungară a subliniat în acelaşi timp în decizia de vineri că nu este ”în măsură să conteste hotărârea CJUE şi nici să examineze primatul dreptului european”.

Viktor Orban, premierul maghiar, a notat că, în disputa cu Bruxelles privind migraţia, guvernul maghiar trebuie să urmeze hotărârile Curţii.

”Ne-am angajat să slujim poporul ungar şi Constituţia ungară, nu pe birocraţii de la Bruxelles”, a punctat Viktor Orban.


CLICK - Follow us on Google News