Avertisment OMS: Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează

21 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

Organizația Mondială a Sănătății lansează cel mai serios avertisment de până acum, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

Avertisment OMS: Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează

”Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”, a transmis într-o conferință de presă directorul general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Business Insider.

Semnalul de alarmă al OMS apare în contextul în care tot mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare. 

"Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie!

Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură.

Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

Pentru continuarea luptei împotriva virusului, Tedros a făcut un apel la uniune națională și solidaritate mondială.

”Pentru a învinge acest virus, umanitatea trebuie să-l perceapă ca un inamic comun. Vă rog să considerați că cei care mor nu sunt doar numere în statistici, fiecare viață este prețioasă”, a mai spus directorul OMS.

”Se întâmplă din nou, după 100 de ani, gripa spaniolă din 1918, a ucis peste 100 de milioane de persoane. Acum avem tehnologia necesara pentru a preveni un dezastru, putem preveni acest fel de criză a umanității”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.


CLICK - Follow us on Google News