Ludovic Orban: Dacă un profesor face doar 6 ore online din 10, pentru 4 nu trebuie plătit. Dacă refuză, nu are ce căuta în sistem

02 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Premierul Ludovic Orban a declarat că, din punctul său de vedere, profesorii nu trebuie plătiți pentru orele pe care nu le susțin online, acolo unde acest scenariu se aplică.

Ludovic Orban: Dacă un profesor face doar 6 ore online din 10, pentru 4 nu trebuie plătit. Dacă refuză, nu are ce căuta în sistem

Șeful Executivului a avertizat că profesorii care refuză să predea în acest sistem nu au ce căuta în sistem.

Ludovic Orban a reluat ideea că nu poate accepta că sunt cadre didactice care refuză să predea online acolo unde scenariul impune această modalitate și că acest refuz este echivalent cu acela de a-și exercita profesia.

"Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să își exercite profesia, chiar misiunea, un profesor care nu face lecții online, acolo unde e necesar asta, dacă din zece ore face doar șase, pentru patru nu trebuie plătit.

Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educație. 

Un profesor trebuie să se adapteze, jobul lui e să transmită informații, trebuie să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoștințe.", a declarat premierul.


CLICK - Follow us on Google News