Pacient la ATI Arad: «Am stat trei ore cu un om decedat în salon. Ne este teamă să vorbim, suntem la mâna lor»

11 Mar 2021 | scris de Ioana Tomozei

Pe fondul ultimelor dezvăluiri făcute în media despre modul în care sunt tratați pacienții în zonele COVID din spitale, tot mai mulți pacienți aleg să vorbească despre propriile experiențe.

Pacient la ATI Arad: «Am stat trei ore cu un om decedat în salon. Ne este teamă să vorbim, suntem la mâna lor»

Daniel, un pacient internat la Spitalul Judeţean din Arad, a vorbit la postul de televiziune Antena 3 despre clipele dramatice prin care a trecut în spital.

El a povestit cum a fost nevoit să stea timp de trei ore în acelaşi salon cu un pacient decedat şi a acuzat cadrele medicale că nu au răspuns unei solicitări urgente în momentul în care un alt pacient a căzut din pat.

"Exact trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon cinci persoane, în viață.

Concret, nouă ni s-a spus de la spitalizare în cazul unei urgențe avem buton de panică o sonerie și foarte repede va veni cineva. Ei bine, un pacient a căzut din pat, am acționat butonul de panică, nu s-a întâmplat nimic, nu a venit absolut nimeni.

Am plecat disperat pe hol să caut un cadru medical nu am găsit. Am plecat din incinta clădirii în curte m-am dus la portar să îl aduc să cheme pe cineva. Mi-a spus că nu este problema lui la partea de COVID.

Am sunat disperat atunci la 112 să vină să îl ajute pe omul acela căzut pe jos. După acest apel se pare că s-a luat legătura și cu cadrele medicale, au apărut și ele.

Când au sosit omul era deja în pat, au trecut cel puțin 15 minute de când am apăsat butonul, până în momentul în care, într-un în final, în urma apelului la 112, au venit cadrele medicale. Pacientul care era pe jos a fost ridicat de un coleg de salon.

Problema a intervenit exact când au sosit cadrele medicale la un alt pacient. Scăzuse nivelul de oxigen în sânge foarte mult, omul se chinuia. Am văzut la un moment dat că au făcut masaj cardiac și a decedat.

Ţin să spun un lucru îngrozitor. Chiar când m-am internat în acest salon, pacientul care a murit a solicitat trei ore să fi dus la toaletă, de către asistent, de către medic, de către infirmiere.

Trei ore omul la insistat, s-a tot amânat să îl ducă la toaletă. Am martori. Ei bine acest om care în mai puțin de 24 de ore avea să moară, trei ore a aşteptat să fie dus la toaletă. Am fost şocat", a spus Daniel la Antena 3.

”Vă dați seama că avem o temere, pentru ca în cazul în care spunem prea mult, ne e frică să nu cumva să avem probleme în ceea ce privește sănătatea noastră. Suntem la mâna lor până la urmă.

Dar când am văzut cum acel om a murit, mi-am spus că este în risc însăși existența noastră, într-un asemenea spital. 

Nu am avut hartie igienică la toaletă. Un asistent m-a dojenit că nu am venit pregătit de acasă cum trebuie”, a mai spus Daniel.


CLICK - Follow us on Google News