Pacient internat la Victor Babeş, despre cum e să fii infectat cu coronavirus

12 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Bogdan Aron, unul dintre pacienții internați la Spitalul Victor Babeş din Capitală, a hotărât să împărtășească tuturor experiența prin care trece, descriind condițiile, procedurile și alte detalii despre cum e să fii pacient internat cu infecție de coronavirus.

Pacient internat la Victor Babeş, despre cum e să fii infectat cu coronavirus

”Din câte cunosc, în acest moment toţi cei cu care am intrat în contact sunt bine. Sper din toată inima să rămână aşa. O parte dintre ei (inclusiv părinţii mei) au fost testaţi şi au primit rezultatele. Sunt negative.

Eu sunt bine astăzi şi pare că nu am o formă complicată a coronavirusului. Sper să rămână aşa. Tratamentul este simptomatic. Prin urmare, dacă am febra primesc pastile care să-mi scadă febra.

În momentul care nu voi mai avea niciun fel de simptom timp de 24h voi fi testat. Dacă testul iese negativ voi face un alt test. Dacă şi acesta va fi negativ voi fi declarat vindecat.

La Victor Babeş condiţiile sunt bune. Am primit până acum tot ceea ce am avut nevoie. Sunt în contact cu medicul şi primesc răspuns la întrebări.

Se simte că e o stare de presiune şi oboseală, dar totul pare sub control până acum. Oamenii speră că virusul să nu ajungă la bătrâni şi la oameni cu probleme deosebite de sănătate pentru că aceştia sunt cei mai vulnerabili în faţă coronavirusului. Protejându-vă pe voi îi veţi proteja şi pe ei”, scrie Bogdan Aron pe Facebook.

”Câteva lucruri mai ciudate / dezmintiri / amuzante:

Şi eu şi cunoscuţii mei am început să primim mesaje sau telefoane de la oameni cu care ne-am întâlnit cu luni sau ani în urmă îngrijoraţi că pot lua coronavirusul de la noi. Sunteţi în siguranţă.

Cunoscuţi de-ai mei au fost reclamaţi la DSP pentru că au fost văzuţi ducând gunoiul înainte să intre în carantină.

Aşa cum spuneam, noi suntem îngrijiţi bine la Victor Babeş şi nu am dat niciun interviu la Digi.
Am fost sunat de oameni care doreau să mă întrebe dacă locuiesc în bloc / complex cu ei. Erau din zone în care n-am locuit niciodată.

Dacă v-aţi întâlnit cu cineva, care s-a întâlnit cu cineva, care s-a întâlnit cu cineva care are coronavirus probabil sunteţi în siguranţă. Zic probabil pentru că suntem cu toţii până la urmă la maxim #6degreesofseparation #joke.

O persoană necunoscută a sunat-o pe soţia mea să o întrebe plângând dacă coronavirusul doare şi dacă durerea poate fi suportată de un adult. Înţelegem îngrijorarea şi prevenţia, însă panică dusă uneori la extrem nu face bine nimănui.

Deşi suntem internaţi în spital, noi am încercat în perioada asta să răspundem, să ajutăm şi să liniştim pe toţi cei care ne-au contactat. Însă, în afară unor informaţii de baza şi a unor gânduri bune, nu suntem în măsură să ajutăm dpdv medical pe nimeni.

Luaţi legătura cu medicul de familie, sunaţi la 0800800358 sau contactaţi autorităţile. Da, din păcate e nevoie că uneori să insistaţi (zeci de telefoane), dar acum această este soluţia”, a mai spus Bogdan Anton.

Bogdan Aron a contractat coronavirusul în urma unei deplasări pe care a făcut-o la Londra, la sfârșitul lunii februarie, când capitala Marii Britanii nu era considerată o zonă de risc.

În seara zilei de luni, 10 martie, după ce a făcut febră, bărbatul a mers la spitalul Victor Babeş, unde i s-a făcut testul pentru coronavirus, şi s-a izolat la domiciliu în aşteptarea rezultatului, care a fost pozitiv.


CLICK - Follow us on Google News