Un alt spital bucureștean pus în pericol de bărbat infectat cu coronavirus, care a mințit în legătură cu vizita sa în Israel

11 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Nu sunt destule cuvinte pentru a califica modul în care unii români au acționat, egoist, fără să țină cont de interesul general, ascunzând faptul că au revenit în țară din zone în care noul coronavirus se manifesta epidemic.

Un alt spital bucureștean pus în pericol de bărbat infectat cu coronavirus, care a mințit în legătură cu vizita sa în Israel

Este notoriu cazul pensionarului MAI în vârstă de 60 de ani, care a contractat coronavirusul în timpul unei călătorii pe care a făcut-o în Israel alături de amanta sa, care lucra la Evidența Populației, și care a mințit în legătură cu acest lucru.

Numărul celor care procedează în mod similar cu pensionarul MAI, nu e mic, avem resurse nebănuite în a demonstra că suntem ipocriți și că nu ne pasă de alții.

Jurnalistul Lucian Mîndruță dezvăluie pe pagina sa de Facebook un nou caz de acest gen, petrecut tot într-un spital din București.

Conform celor scrise de Mîndruță, pacientul s-a prezentat la spital declarându-le medicilor că are probleme cu inima. El a mințit în legătură cu faptul că ar fi călătorit în străinănate, fiind consultat de medici, care nu și-au luat nicio măsură de protecție.

Faptul că era infectat cu noul coronavirus a fost relevat de radiografia toracică, medicii care au consultat-o constatând că deja prezenta o fibroză pulmonară. 

În cele din urmă, pacientul a recunoscut că a fost în Israel și acum se află în stare gravă la spital.

”Trebuie sa va povestesc ceva, ca nu mai pot de indignare:

Un pacient a ajuns azi la un spital din Bucuresti, spunand ca se simte rau si are probleme cu inima.

L-au intrebat daca a calatorit in strainatate si-a zis ca nu.

Cand a ajuns, a fost tratat ca oricare cardiac. Consultat de medici neprotejati in vreun fel. Tot tacamul. Radiografie toracica, inclusiv.

Dupa ce-a fost gata radiografia, medicul de garda s-a uitat pe ea inmarmurit: omul practic nu mai avea plamani, atat de mare era afectarea!

L-au confruntat. Si-a recunoscut: “Da, am fost in Israel”.

Acest om a pus in pericol viata medicilor din spital. Acest om a mintit pana la capat, pana la capat, pana n-a mai putut sa nege, intelegeti oroarea?

Nici nu stiu cum sa-l calific: prost? Ticalos? Ucigas?

E in stare grava acum. Si-as vrea sa gasesc in sufletul meu bunatatea de a-i ura “Sanatate!” Si nu pot”, a scris Lucian Mîndruță pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News