Un pacient infectat cu tulpina britanică la 13 zile după rapel, a murit la un spital din Ilfov

08 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Un pacient infectat cu tulpina britanică de coronavirus, la 13 zile după ce a efectuat a doua doză cu vaccinul Pfizer, rapelul, a murit la Spitalul Județean Ilfov.

Un pacient infectat cu tulpina britanică la 13 zile după rapel, a murit la un spital din Ilfov

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală explică de ce imunizarea nu a fost eficientă în cazul acestui pacient.

”Vaccinul nu va însemna o eficientă de 100%. Adică din 100 de pacienți care se vaccinează, orice vaccin poate să meargă undeva până la 94-95%, deci este clar că o să fie și niște excepții. Și acest lucru se întâmplă la orice vaccin.

Lucrurile sunt clare în acest moment. Tulpină din Marea Britanie nu mai este nouă și a ajuns să fie predominantă aproape peste tot.

Chiar dacă în România nu avem suficiente analize făcute încât să fim absolut siguri ca procent, e clar că este predominantă. Și asta se întâmplă peste tot.

Din fericire nu avem elemente care să ne spună că există interferențe cu vaccinul sau cu terapiile actuale.

Mai mult mi-aș face griji în legătură cu tulpinile care sunt într-adevăr noi. Care sunt din Africa de Sud, din Brazilia. Aici lucrurile sunt încă discutabile”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News