O pacientă cu cancer îi cere ministrului Vlad Voiculescu să fie eutanasiată

06 Apr 2021

Pacienții cu boli cronice sunt pe culmile disperării, în condițiile în care de la începutul pandemiei, autoritățile par să fi uitat de faptul că și ei au nevoie de îngrijire medicală.

O pacientă cu cancer îi cere ministrului Vlad Voiculescu să fie eutanasiată

O femeie bolnavă de cancer îi transmite un mesaj lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, în care îii cere să aprobe legea eutanasierii.

În motivarea acestei cereri, femeia vorbește despre situaţia bolnavilor cronici care nu mai reușesc să îşi găsească un loc în spitale ca urmare a protocoalelor de pandemie şi care se chinuie astfel zi de zi.

"Lasăţi-ne să plecăm decent şi civilizat"
"Mai bine să dea legea eutanasierii, că este foarte bună. Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm. Iau medicamente din străinătate pentru că nimeni nu îl aduce în ţară.

Nu avem decât să mergem acasă, să așteptam cuminți cu lumânarea la capătul patului să murim. Sunt oameni care trec prin nişte dureri infernale. Nici morfina nu mai ajută. Lasă-l să plece decent şi civilizat

Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza Covid.

Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza Covid-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă.

Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital, spune femeia într-un mesaj postat pe Facebook.

"Să ne dea posibilitatea să ne continuăm tratamentele. Dacă un bolnav de cancer are nevoie de operaţie, nu neapărat să îi scoată o tumoră, şi tu îi spui că nu poate fi operat decât strict de afecțiunea oncologică, deja îi semnezi condamnarea la moarte", a mai declarat pacienta pentru Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News