Suceava. Pacienți cu COVID în stare gravă refuză să primească oxigen. Medic: «Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine»

28 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

În această perioadă, se găsește cu greu un loc la Terapie Intensivă Covid, în Suceava, iar pacienții care ajung în stare gravă așteaptă ore în șir să se elibereze un pat, lucru care se întâmplă, de regulă, după decesul unui pacient.

Suceava. Pacienți cu COVID în stare gravă refuză să primească oxigen. Medic: «Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine»

Managerul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea, spune că unii dintre pacienți cu COVID-19 ajunși la Spitalul Județean Suceava în stare gravă refuză oxigenul, spune

”Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen. Trebuie să ducem o adevărată luptă de convingere. Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine.

Nu avem ce face. Ăștia suntem, fiecare cu temperamentul și caracterul său. Noi sperăm să facem față acestui val doi, care este mult mai agresiv decât primul”, a declarat pentru Obiectiv de Suceava medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Medicul a mai precizat că au fost pacienți care au decedat pentru că au refuzat să primească oxigen.


CLICK - Follow us on Google News