A murit Paolo Rossi, unul din cei mai reprezentativi fotbaliști ai Italiei

10 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982, a murit miercuri, la vârsta de 64 de ani. Anunțul a fost făcut în noaptea de miercuri spre joi de postul de televiziune RAI Sport.

A murit Paolo Rossi, unul din cei mai reprezentativi fotbaliști ai Italiei

”O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo”, a transmis prezentatorul Enrico Varriale.

Informația a fost confirmată și de soția lui Rossi, Cappelleti Frederica, care a postat pe rețelele sociale o fotografie cu fostul fotbalist, la care a adăugat textul "per sempre". Ea nu a dat detalii despre cauza decesului.

Paolo Rossi a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982, contribuind decisiv la câştigarea titlului mondial, marcând de şase ori în turneul final găzduit de Spania.

În acea ediţie a Mondialului, Rossi a cucerit trofeul cu echipa naţională, dar şi Gheata de Aur (distincţie acordată celui mai bun marcator), plus Balonul de Aur (trofeul primit de cel mai bun jucător al turneului). Doar alţi doi jucători au realizat o asemnea triplă la Mondiale, de-a lungul istoriei: brazilianul Garrincha în 1962 şi argentinianul Mario Kempes în 1978. 

Rossi a primit şi Balonul de Aur al Europei, tot în 1982, şi ocupă locul 1 în clasamentul marcatorilor Italiei la Campionatele Mondiale, cu 9 reuşite, alături de Roberto Baggio şi Christian Vieri.  

La nivel de cluburi, Rossi a luat şase trofee cu Juventus, inclusiv Cupa Campionilor Europeni, în sezonul 1984-1985.   După retragere, Rossi a lucrat ca analist TV pentru posturile  Sky, Mediaset Premium şi Rai Sport.


CLICK - Follow us on Google News