Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbă "ca să fie văzuți" și se roagă "cu oboseală, ca niște papagali"

23 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la liturghie "pentru a demonstra că sunt catolici" sau "pentru a expune ultimul model cumpărat" şi "a oferi o bună imagine socială".

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbă "ca să fie văzuți" și se roagă "cu oboseală, ca niște papagali"

Suveranul pontif a formulat aceste critici cu prilejul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea în care a evitat să se apropie de credincioşi în contextul respectării măsurilor anti-contagiere cu noul coronavirus, relatează EFE.

În cateheza dedicată rugăciunii, papa a denunţat totodată "falsele rugăciuni", cele care sunt făcute "doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi".

"Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi", a spus Papa Francisc.

El a asigurat că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii"; nu, acest tip de rugăciune "nu este creştină", a asigurat Suveranul Pontif.

"A nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului", a continuat papa.


CLICK - Follow us on Google News