Doar în România! Paturi şi aparatură pentru secţia ATI COVID, nefolosite pentru că n-au încăput pe uşă

27 Noi 2020 | scris de Ioana Tomozei

Într-o febrilă acțiune de achiziționare de tehnică și aparatură medicală, în primele luni ale pandemiei, se pare că autoritățile au acționat măcar lipsite de clarviziune, dacă nu și mai mult...

Doar în România! Paturi şi aparatură pentru secţia ATI COVID, nefolosite pentru că n-au încăput pe uşă

O situație demnă de un teatru absurd se petrece la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu unde 20 de paturi şi aparatură medicală pentru bolnavii cu forme severe ale infecţiei cu COVID nu au putut fi utilizate timp de șase 6 luni pentru că paturile nu încăpeau pe uşa secţiei ATI.

Dotările au fost trimise la spitalul din Târgu-Jiu în luna iunie 2019, de ministerul Sănătăţii - 20 de paturi, 13 staţii injectomat, 14 monitoare, 2 module de debit cardiac, 2 staţii de monitorizare şi 4 ventilatoare.

Dispozitivele urmau să fie folosite pentru extinderea secţiei ATI însă, pentru că paturile n-au încăput pe uşă, n-a putut fi folosită nici aparatura care le însoţea.

În cele din urmă, paturile şi dispozitivele medicale au fost distribuite în alte secţii.

Teoretic, ele putea fi folosite pentru înfiinţarea unei noi secţii ATI dar conducerea spitalului susţine că trebuiau luate prea multe avize de la autorităţi.

Situaţia în urma căreia paturile şi aparatura expediate de ministerul Sănătăţii au ajuns să fie folosite în alt scop decât cel iniţial este investigată şi de Poliţie.


CLICK - Follow us on Google News