Secretar de Stat la Finanțe, trecut prin cinci partide, fără alt venit decât pensia soției

14 Ian 2020 | scris de Ioana Tomozei

”Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica!” - Doamne, ce bine ne știa Caragiale, și cum au trecut anii peste noi, degeaba...

Secretar de Stat la Finanțe, trecut prin cinci partide, fără alt venit decât pensia soției

Potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial, avocatul Gheorghe Pecingină, în vârstă de 39 de ani, membru al organizației PNL Gorj, a fost numit secretar de stat în ministerul Finanțelor.

Până aici, nimic spectaculor, dar atunci când treci în revistă numărul de partide prin care a trecut proaspătul secretar de stat, te iei cu mâinile de cap!

Potrivit presei locale, domnul Pecingină și-a căutat foarte mult ideologia care să-i susțină avântul nețărmurit de a servi patria și poporul român trecând prin nu mai puțin de cinci partide. El a fost pe rând membru în PDL, PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu, din partea căruia a candidat la Primăria Târgu Jiu în 2012), PSD, ALDE și, în cele din urmă, PNL.

În cele din urmă, Pecingină a ajuns la PNL în 2016, adus de Dan Vâlceanu, co-președintele organizației locale, transferul său fiind salutat de organizație chiar și printr-un comunicat de presă: ”Echipa liberală din Târgu-Jiu beneficiază, de astăzi, de contribuția a încă unui om respectat, integru, care știe ce înseamnă aplicarea legii și își dorește un viitor pentru tineri, la ei acasă”.

În noiembrie anul trecut, la puțin timp după instalarea guvernului Orban, Gheorghe Pecingină declara pentru presa locală că nu își dorește nici un fel de funcție, ”nici măcar la nivel central”.

Mai e de notat că în declarația de avere din 2016, depusă odată cu candidatura pentru Consiliul Local Turcinești, Gheorghe Pecingină nu apare cu nici un venit în afara pensiei soției sale - declarație avere


CLICK - Follow us on Google News