Pensionară amendată de un polițist vigilent, pentru că și-a dat masca jos pentru a dezaburi ochelarii

20 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Printre aberațiile născute de excesivitatea unor reguli născute de măsurile de prevenire a răspândire a coronavirusului, o  pensionară din județul Hunedoara a fost sancţionată cu 1.200 de lei de un poliţist pentru că şi-a dat masca jos la ieşirea din Piaţa Agroalimentară din Deva...

Pensionară amendată de un polițist vigilent, pentru că și-a dat masca jos pentru a dezaburi ochelarii

Femeia în vârstă de 68 de ani a contestat procesul verbal întocmit de un agent de poliţie, care în 8 octombrie 2020 a observat-o în Piaţa Agroalimentară din Deva, nepurtând masca pe nas.  Bătrâna nu va plăti amenda, după ce Judecătoria Deva a decis înlocuirea acesteia cu un avertisment scris.

Pensionara a explicat că şi-a dat masca jos pentru a se şterge, pentru a-şi şterge ochelarii şi a lua o gură de aer, întrucât avea şi afecţiuni de natură cardiacă şi că agentul de poliţie a apărut din spatele unor tarabe cu marfă acoperită.

”Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri.

În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă.

Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte. S-a mai arătat că faptul că avea mască pe faţă la nivelul gurii poate fi atestat de vânzătorul de la brânzeturi, cât şi de doamna care comercializează peşti de acvariu.

În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”, se arată în plângerea depusă de pensionară. 

Magistraţii au stabilit că agentul constatator s-a aflat în eroare asupra limitelor amenzii contravenţionale stabilite de legiuitor.

Astfel, o nouă vigilență a polițiștilor a costat statul mai mult decât ar fi trebuit...


CLICK - Follow us on Google News